Een groene
ontmoetingsplek voor jong & oud in Meerkerk

Om onze droom daadwerkelijk neer te zetten hebben we een basis nodig. De basis zal een stuk grond zijn met daarop een circulair en milieu bewust gebouwd gebouw. Dit gebouw moet een natuurlijke en warme uitstraling hebben. In het gebouw vind je een keuken waar de zelf verbouwde producten bereid of geweckt worden. Binnen kan je lekker zitten en zullen verschillende workshops gegeven worden. De bedoeling is dat binnen als buiten voelt en andersom.

Naast het gebouw vind je op ons terrein een moestuin, een bos waar kinderen (en een ieder die dat wil) hutten kunnen bouwen en spelen.  Er zijn verschillende creatieve zelfgemaakte werkruimtes en uiteindelijk hopen we er mensen, op kleine schaal, te kunnen laten logeren. We zullen workshops geven aan scholen en verzorgingstehuizen. Op zaterdagochtend hopen we op een groep kinderen die zonder ouders bij ons komen spelen en leren.

Ook een droom is om een open waterplek te creëren waar kinderen lekker kunnen poedelen en ook daar weer van leren. We willen alles doen om die biotoop te behouden en alleen maar aan te vullen. Voor onze kennis maken we gebruik van de kennis die we zelf hebben, vrijwilligers en bedrijven die gespecialiseerd zijn en hun kennis willen overdragen. De bedoeling is dat we open zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een positieve sfeer en weer verbinding zoekt met andere mensen en de natuur. 

Wilt u alvast een bijdrage leveren om onze dromen te verwezelijken en uw stem laten horen voor de komst van het Natuur Educatie Centrum? Doneer dan via: NL68 RABO 0370 5089 55 t.n.v. Stichting Natuur Educatie Centrum Meerkerk

Onze dromen 

Een ontmoetingsplek voor jong en oud
Een speelbos met water en ander natuurlijk materiaal
Een plek waar jongeren iets kunnen bijdragen en leren
Een plek voor nieuwe Nederlanders om de taal te leren
(Boerderij)dieren om te verzorgen en aaien
Educatieve spellen (o.a. excursie met natuurgids)
Educatie voor scholen over natuur
Een moestuin en kas
Een plek om hulp te vragen en aanbieden
Een theetuin met producten uit eigen tuin
Workshops over wat de natuur ons geeft